Foto: Läsarbild

Misstänkt brand på restaurang i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Flera patruller från räddningstjänsten deltog på lördagen i en större insats vid en restaurang på Esperantoplatsen i centrala Göteborg. Orsaken till rökutvecklingen tros vara problem i ett fläktsystem.

Vid 16.30-tiden larmades räddningstjänsten till platsen. Enligt larm- och ledningsoperatören kan det brinna i ett hus med en restaurang i bottenplan som har en kolgrill.

– Det kommer kraftig rök ur skorstenen och lite gnistor. Det är ingen brand i lokalen, utan eventuellt i skorstenen och på taket av byggnaden, säger Johan, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten i Storgöteborg.

Vid 18-tiden hade räddningstjänsten börjat avveckla sin insats.

Restaurangen evakuerades

Vi bedömer att det inte finns någon spridningsrisk. Det är för mig i nuläget oklart om det här inneburit några skador på fastigheten, säger en ledningsoperatör vid Räddningstjänsten i Storgöteborg.

Är du på plats? Vet du mer? Hör av dig till oss!

Ring: 031-83 72 60

Maila: vast@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.