Misstänkt mord i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna hittades död i en bostad i Trollhättan under måndagskvällen. En man är gripen och anhållen misstänkt på sannolika skäl för mord.

Det var vid 21.45-tiden under som en kvinna hittades död i en bostad i centrala Trollhättan. Omständigheter på platsen gjorde att polisen misstänker att hon kan ha mördats.

– Vi kan inte utesluta att kvinnan har mördats. En man är gripen misstänkt för mord, vi utreder vad som har hänt, säger Ann-Christin Löfstand, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Oklara omständigheter

I övrigt är polisen mycket förtegen om händelsen.

– Bostaden är avspärrad och en teknisk undersökning görs på platsen. Först senare idag kan vi lämna fler uppgifter, säger Ann-Christin Löfstrand.

Sten-Rune Timmersjö, chef för grovabrottsroteln vid polisen i Fyrbodal, säger att man ännu inte förhört den misstänkte ordentligt.

– Han är anhållen. Jag vet inte hur han ställer sig till anklagelserna, vi ska höra honom nu under morgonen, säger han.

Kände varandra

Kvinnan är i 35-årsåldern. Mannen ska vara i samma ålder.

– De känner varandra men jag vet inte exakt vilken relation de har, säger Sten-Rune Timmersjö.

Timmersjö vill inte gå in på detaljer, vad det är som gör att polisen misstänker mord.

– Vi avvaktar med att lämna uppgifter om det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.