Lisa Holms mördare, Nerijus Bilevicius, grips av polisen. Foto: Alex Ljungdahl/Expressen

Möjlig hotbild mot Lisa Holms mördare

Uppdaterad
Publicerad

Den dömde Lisa Holm-mördaren Nerijus Bilevicius sitter just nu på Kumlabunkerns riksmottagning. Nu berättar mördarens advokat, Björn Hurtig, för GT att det kan finnas en hotbild mot hans klient.

– Det är klart att det finns en hotbild mot honom precis som när Englas mördare, Anders Eklund, och Helge Fossmo kom till fängelse, säger Björn Hurtig, till GT och fortsätter med att poängtera att han utgår från att kriminalvården ger Bilevicius tillräckligt skydd:

– Det ska han ha. Han är dömd för ett brott som man normalt inte tycker om på svenska fängelser.

Mordet på Lisa Holm

De intagna på Kumlaanstalten är ofta grovt kriminella och enligt GT är det sannolikt att Nerijus Bilevicius, som brutalt mördade den 17-åriga Lisa Holm, lever i riskzonen.

– Man kan nog säga att det finns en hotbild, ja. Men jag vet inte vad det har gjorts för bedömning i hans fall, säger en person inom Kriminalvården, till tidningen.

”Kommenterar aldrig enskilda intagna”

Alla män som ska avtjäna ett fängelsestraff på minst fyra år kommer till riksmottagningen på Kumla. Där genomförs en utredning innan personen placeras på en viss anstalt.

Det är för närvarande oklart var Nerijus Bilevicius kommer hamna eller hur långt kriminalvården kommit i sin utredning.

– Vi kommenterar aldrig enskilda intagna, säger Ulf Mossberg, pressekreterare vid Kriminalvården, till GT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet