Mordbrand i radhuslänga i natt

Uppdaterad
Publicerad

Under natten brann ett förråd i en radhuslänga i Fiskebäck i västra Göteborg. Polisen misstänker nu mordbrand då branden startat på utsidan av förrådet och flera personer låg och sov i bostadslängan.

Det var vid tvåtiden i natt som polisen fick in larm om en villabrand i Fiskebäck. När polisen kommer till platsen brinner det i en ihopbyggd förrådsbyggnad i en radhuslänga.

– Det låg flera personer och sov i radhuslängan, och räddningstjänsten bedömde att det var stor risk att branden spred sig till bostäderna, säger Tommy Nyman presstalesman på polisen i region väst.

Misstänker mordbrand

Räddningstjänsten kunde under natten släcka branden, som misstänks vara anlagd.

– Eftersom det hade börjat brinna på utsidan av förrådet så måste branden vara anlagd, säger Tommy Nyman, presstalesman på polisen i region väst.

En teknisk undersökning kommer genomföras under dagen för att utreda vad som orsakade branden. Det finns i nuläget ingen misstänkt för händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.