Mordbrännaren har erkänt

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 50-årsåldern som misstänks för sju mordbränder i Göteborg har erkänt att han orsakat alla sju bränderna. I morgon begärs han häktad.

Mannen, som är i 50-årsåldern, är anhållen misstänkt för mordbrand och grov mordbrand på sju ställen i Göteborg under torsdagsmorgonen. Han är också misstänkt för försök till mord i samband med en av bränderna. Totalt är det tre personer som skadats i samband med bränderna.

Enligt vice chefsåklagare Per-Erik Rinsell har han erkänt att han orsakat alla sju bränderna.

Brandattacker i Göteborg

– Ja, han erkänner brotten och min förhoppning är han blir häktad i morgon, säger Per-Erik Rinsell.

Mannen vill inte ha någon advokat men åklagaren har begärt att tingsrätten ändå utser en advokat till honom och det blev Marianne Andersson.

Enligt tidigare uppgifter har mannen sedan länge legat i tvist med Familjebostäder och meningen var att han skulle vräkts från sin lägenhet på torsdagsmorgonen, men beslutet var överklagat till hovrätten. Det är flera av grannarna och anställda på Familjebostäder som varit måltavlor för bränderna.

– Vi är öppna för att han kan behöva vård så småningom, säger Per-Erik Rinsell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brandattacker i Göteborg

Mer i ämnet