Mats Andersson är ordförande i Crucin Club Mariestad. Foto: Privat

Motorklubb totalförstörd för tredje gången

Uppdaterad
Publicerad

Crucin Club Mariestads lokal brann ner natten till måndag. Det var tredje gången motorklubben blev av med sin lokal på grund av brand och ordföranden tror att någon tänder på.

– Förra gången var för två år sedan, då hade någon slängt in en brinnande flaska i källaren, säger klubbens ordförande Mats Andersson till SVT Nyheter Väst.

Den gången hade de en lokal inne i Mariestad. Klockan tjugo över fyra, natten till måndag, fick Mats Andersson ett samtal om att de återigen drabbats. Deras nya lokal i Lyrestad utanför Mariestad stod i lågor.

Läs också: Motorklubb brinner – går inte att rädda

– Det här är ett hårt slag mot klubben, vi har knappt kommit igen efter den förra branden.

Mats Andersson, som bor fem minuter ifrån lokalen i Lyrestad, kastade sig i bilen och körde dit.

– Det känns fördjävligt, det här har varit mitt andra hem och jag har nästan varit mer här än i min bostad, säger han.

Höll på att hända redan i lördags

För Crusin Clubs medlemmar innebär branden både en känslomässig och en ekonomisk förlust. De har lagt mycket pengar och gratis arbetstimmar på att renovera upp huset i Lyrestad som har använts för träffar, fester och spelningar.

Så sent som i lördags hade de en trubadurkväll där och Mats Andersson säger att de misstänker att någon försökte tända på lokalen redan då.

– När vi var där och städade i söndags upptäckte vi att det hade brunnit men att den elden troligen självslocknade.

Han har inga tankar om vem som kan ha gjort det.

Minnen från avlidna medlemmar

– Vi ska samlas här ikväll, alla medlemmar, och prata igenom vad som hänt. Då får vi också börja leta efter ny lokal igen, säger han.

I branden försvann bland annat minnessaker från tidigare medlemmar som gått bort, en ljudanläggning och instrument och ett fullt utrustat kök. Han uppskattar det till ett värde av mellan 200.000 och 300.000 kronor.

Förutom den nya branden och branden för två år sedan så drabbades klubben av en liknande händelse för 15 år sedan. Då var det en tidigare lokal inne i Mariestad som brann ner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.