Motståndsgrupp vill bevara Heden

Uppdaterad
Publicerad

Nu växer motståndet mot att bygga stora bostadshus på Heden. Idag bildades en motståndsgrupp som kallar sig Göteborgarnas Heden vars kärntrupp består av aktiva inom idrottsföreningar som Gothia Cup och Partille Cup.

– Vi tror det behövs en grupp som värnar om göteborgarnas åsikter om Heden. Vi vill inte att det här ska bli ett nytt Manhattan med tio-våningshus. Den här öppna fria ytan i centrala staden gör Göteborg unik från andra stora städer hela Europa, säger Dennis Andersson, generalsekreterare för Gothia cup.

Gruppen som vill stoppa bebyggelsen av Heden kallar sig Göteborgarnas Heden och består bland annat av företrädare för Gothia Cup, Partille cup och andra idrottsorganisationer som använder Heden.

I de arkitektförslag som presenterades för kommunen för drygt ett år sedan har den fria ytan på Heden krympts och bostadshus av varierande höjd ritats in. Det är dessa planer som Göteborgarnas Heden vill stoppa.

– Det är klart Heden behöver förskönas men jag tror att man kan få plats med väldigt mycket, säger Fredrik Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.