Fantombild utifrån det kranie som hittades. Foto: Facelab

Mysteriet kring den mördade mannen fortgår

Uppdaterad
Publicerad

En upphittad jacka som tros ha tillhört Näsingemannen har varit under utredning men undersökningen gav ett fruktlöst svar.

Det var i augusti som två kvinnor hittade en trasig jacka nära platsen där den mördade mannen hittades. Men enligt kriminalkommissarie Sten-Rune Timmersjö hittades inga skador eller DNA-spår på jackan som kunde kopplas till mannen.

–Teknikerna ansåg att den legat ute för länge. Därför har vi nu lagt den i en påse tills vi ser om det går att jämföra den med något annat, säger Sten-Rune Timmersjö.

Utredningen står stilla

För drygt två år sedan hittade en kvinna ett kranium i en åker i Näsinge, men efter att polisen konstaterat att kraniet tillhörde en 42-årig man tog utredningen stopp. Sedan dess har bland annat den brittiska experten Caroline Wilkinson arbetat fram en rekonstruktion av ansiktet.

–Vi har fått in mellan fem till tio tips med hjälp av bilden, men mer har inte hänt, säger Sten-Rune Timmersjö.

Läs också: Här är bilden som ska lösa mordgåtan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.