Stellan Skarsgård som Lennart Bergelin, Sverrir Gudnarson som Björn Borg och Shia LaBeouf som John McEnroe vid tisdagens pressträff med anledningen av nya filmen om Björn Borg som ny spelas in i bla Västsverige. Foto: Adam Ihse/TT

Nu blir Björn Borg film

Uppdaterad
Publicerad

Ibland är det inte lätt att vara reporter och ställa rätt frågor, något som SVT Nyheter Västs reporter Henrik Kruusval fick känna på under presskonferensen för den nya filmen om Björn Borg.

När Kruusval under presskonferensen frågar om filmen handlar hans frågor enbart om finalen – som ju folk vet hur den slutade – och då får han sig en.... tja, tillrättavisning. Precis som McEnroe verkar även Shia LaBeouf bli på dåligt humör när det inte går som han vill, eller om frågor ställs fel:

– Filmen handlar inte om en tennismatch, det stora avslöjandet är inte att Borg vinner matchen...Det vore verkligen en asdålig film...underlig fråga får ett knäppt svar, säger Shia LaBeouf som spelar John McEnroe, i inslaget.

Henrik Kruusval

Studio 54 lever upp igen

Inspelningar av filmen ”Borg vs McEnroe” pågår just nu i Göteborg – en film om rivaliteten mellan Björn Borg och John McEnroe, som kulminerade under Wimbledonfinalen 1980.

Inspelningarna sker i dagarna på restaurang Trädgårn som omvandlats till anrika Studio 54 i New York. Discolampor snurrar runt och ljus strålar ut över lokalen. Överallt springer utklädda statister omkring i diverse kostymeringar. Och i kulisserna finns Stellan Skarsgård, som spelar Borgs tränare Lennart Bergelin. Klart även han ska få en fråga:

Den här scenen som ni spelar in idag...kan du berätta något om scenen, vad den kommer att innehålla?

– Nej, jag är inte med i den, säger Stellan Skarsgård.

Vad gör du här då?

– Jag är här för att prata med er... och det är...snart över, skrattar en uppsluppen Stellan Skarsgård.

Om jag inte skärper mig menar du? Du har ju också haft en nära relation till ”four” i en film? Thor superhjälten alltså, finns det någon koppling mellan Thor och Björn Borg?

– Nä, och jag tror att det är här nästan ett lågvattenmärke bland dina frågor...

Missa inte: Här är hela intervjun med Skarsgård

Borg har planerad premiär till hösten 2017. Regissör är den danske regissören Janus Metz och filmen är en samproduktion med bland annat Film i Väst och SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Henrik Kruusval

Mer i ämnet