Hans Haraldsson Foto: Privat

VD:n talar ut

Uppdaterad
Publicerad

Hans Haraldsson, VD, väljer nu att bemöta kritiken efter de uteblivna Springsteen-biljetterna. Samtidigt väntar oroliga kunder fortfarande på biljetter till stormötet mellan Barcelona och Manchester United på onsdag.

– Först och främst vill jag be alla Springsteen-fans om ursäkt, säger Hans Haraldsson. Jag är ledsen för alla som känner sig lurade.

Som SVT rapporterade förra helgen blev hundratals personer utan biljetter till Bruce Springsteens konserter på Ullevi. Då handlade det om att Biljett Nu hade sålt biljetter i andra hand, som de ännu inte själva ägde. Förhoppningen var att arrangören skulle släppa fler i sista stund, men det skedde inte.

Biljett Nu

– Jag har drivit Biljett Nu sedan 1998. Det här har aldrig hänt tidigare. Och det kommer inte hända igen. Vi har lärt oss en rejäl läxa.

Medan Biljett Nu ägnar tiden åt att ersätta alla de som inte fick någon biljett förra helgen, ökar oron inför onsdagens toppmöte på Nya Ullevi i Göteborg mellan Manchester United och Barcelona. Helen Betyo är en av de som sett fram emot den slutsålda matchen. Hon köpte fyra biljetter för tusen kronor styck, dagen innan biljetterna släpptes.

– Jag har fortfarande inte fått mina biljetter. Fyra tusen kronor är inte lite pengar, säger hon. Man skulle få dem en vecka innan matchen.

Helen Betyo har försökt få kontakt med företaget sedan några veckor tillbaka, via telefon och mail. Men utan framgång.

– Jag vet inte vad som händer, och vad jag får för ersättning om jag missar matchen. Jag har sett fram emot den hur länge som helst.

Hans Haraldsson förnekar att det finns någon risk att bli utan biljett på onsdag.

– Jag kan lova att alla som köpt biljetter till matchen kommer att få det.

Den här affärsidén, att sälja biljetter som inte ”finns”. Hur reagerar folk på det?

– Det är en service till kunderna, och vi har gjort det här i fjorton år. Det har fungerat väldigt bra fram till Springsteen-konserterna. Med den här missen, eller ja, skandalen, så förstår jag att de ifrågasätter vårt förtroende. Men det kommer inte hända igen.

Fakta

Ska du på matchen?

Ska du på matchen, och har inte fått dina biljetter ännu? Kontakta oss på vastnytt@svt.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Biljett Nu

Mer i ämnet