Arkivbild Foto: SVT

Ny tv-mast på plats efter sabotaget i Borås

Publicerad

En ny mast är nu på plats utanför Borås för att ersätta den raserade Häglaredsmasten. Enligt Teracom ska mer eller mindre alla drabbade ha tv-sändingarna tillbaka igen.

Efter haveriet i Häglaredsmasten utanför Borås är nu en ny mast på plats.

Det var förra veckan som den över 300 meter höga Häglaredsmasten knäcktes efter ett misstänkt sabotage. Sedan dess har ett stort antal människor i området inte fått tillbaka sina tv-sändningar.

Sabotage av master

Nu uppger Teracom att man installerat en ny 90 meter hög mast som når 90% av den gamla mastens täckningsområde. Masten är utrustad med specialteknik som ska kompensera för att den är lägre än den gamla masten.

– Det tog oss mindre än två dygn att få upp samtliga tjänster efter haveriet och nu, drygt en vecka senare, når våra tv- och radiosändningar nästintill 100 procent av hushållen i det drabbade området. Det är mycket glädjande både för oss, våra kunder och inte minst alla radiolyssnare och tv-tittare, säger Johnny Svedberg, VD Teracom Sverige i ett pressmeddelande.

Enligt Teracom når tv-signalerna nu fullgod täckning igen med de fria tv-kanalerna. Vissa tv-tittare kan dock behöva rikta om sina tv-antenner mot en annan mast för att få tillbaka mottagningen.

Vidare uppger Teracom att Boxers kunder får tillgång till samtliga kanaler i sitt utbud, vissa kan dock behöva justera tekniska inställningar eller göra nya kanalsökningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sabotage av master

Mer i ämnet