Foto: SVT

Nya planer för Medeltidens värld

Uppdaterad
Publicerad

Sorgebarnet Medeltidens värld utanför Götene kan bli en religionstemapark.

Först var det en park där besökarna kunde uppleva medeltiden. Sedan byttes inriktning till lekland när Bert Karlsson tog över rodret. Nu kan ett religionstema vara aktuellt för parken utanför Götene.

Styrelsen för Medeltidens värld mötte på onsdagen en entreprenör för att diskutera en nysatsning. Inga beslut har fattats, men två styrelseledamöter har fått i uppdrag att tillsammans med entreprenören titta på hur ett eventuellt avtal skulle kunna se ut.

Medeltidens värld

Senare under gårdagen eldhärjades parken. Trähuset i entrén till Medeltidens värld totalförstördes. Polisen utesluter inte att branden var anlagd, och har inlett en förundersökning om mordbrand.

Medeltidens värld är ett högst omdebatterat projekt. I november i fjol avslöjade SVT:S Uppdrag Granskning  att parken kostat Götene kommun minst hundra miljoner kronor, istället för de sju miljoner som det var tänkt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medeltidens värld

Mer i ämnet