Webbextra: Oh my dog!

Uppdaterad
Publicerad

Bäst i rasen, bäst i motsatt kön och den åtråvärda titeln Best in show. Tävlingsnerverna var på topp när Västnytt besökte hundmässan på fredagen.

Totalt 8 000 hundar fanns samlade och arrangörerna räknar med 33 000 besökare totalt under de tre dagarna. Och entusiasmen är stor.

– Hade man Barbie när man var liten så vet man vad det handlar om. Nu kan man fortsätta leka, men utan att ifrågasättas, säger Pernilla Wistad, ägare till afghanhunden Isolde.

Isolde bor annars i Tyskland och tycker om att ligga i soffan och se på teve och äta köttbullar. Något ovanligt för en skönhetsdrottning – hunden har vunnit flera titlar i andra länder och under dagen hoppades ägaren på en ny vinst.

Bredvid utställningsringen pågick intensivt förberedande med borste och en liten tub runt öronen för att hålla den svallande pälsen på plats innan uppvisning.

Alvin Fredriksson, 7 år, testar agility för första gången.

-Det var ganska lätt, det bästa med hundar är att de är så gosiga, säger han.

 Nytt för i år är att man får ta med sig sin egen hund, och bland de besökande hundarna så kommer man att utse Göteborgs charmigaste hund. Dessutom är det hundutställningar i flera olika klasser, uppvisningar av spårhundar och något som kallas hundteater!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.