Olle Ljungströms begravning i Hagakyrkan. Foto: SVT

Olle Ljungströms begravning i Hagakyrkan

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen fördes Olle Ljungström till sista vilan i Hagakyrkan i Göteborg.

Den folkkäre artisten Olle Ljungström levde sina sista år i Gräfsnäs utanför Alingsås. Den 4 maj hittades han avliden i sitt hem. Han blev 54 år. I enlighet med hans önskan begravs han nu också på västkusten. Begravningsakten hölls tisdagen 14 juni klockan 13 i Hagakyrkan i Göteborg.

Efter ceremonin hölls en privat minnesstund för släkt och vänner.

Olle Ljungström död

I dödsannonsen, som publicerades i Dagens Nyheter och Göteborgs-Posten, sände familjen också en sista hälsning till Olle Ljungström.

”Vår älskade”, skrev familjen.

Sjukdomar och missbruk

Olle Ljungström brottades under sitt liv med sjukdomar och missbruksproblem. 2012 var Olle Ljungström med i TV4-programmet Så mycket bättre. Hans medverkan gjorde stor succé och Ljungströms musik nådde en större publik.

Olle Ljungström föddes 1961 och inledde musikkariären i bandet Reeperbahn 1977. De släppte sin första skiva 1979 och gjorde ytterligare fyra album. Bandet splittrades i mitten av 80-talet.

Olle Ljungström startade sedan ett band med vännen Heinz Liljedahl innan han på 90-talet fortsatte som soloartist. Mellan 1993 och 2013 släppte han sju plattor.

Musiksverige sörjer

Flera av Sveriges mest kända musiker och artister har, offentligt, visat sin sorg över dödsfallet.

Linda ”Miss Li” Carlsson medverkade i Så mycket bättre tillsammans med Olle Ljungström sommaren 2012:

”Jag har aldrig träffat nån så intelligent och brilliant person som Olle! Han var som en magnet som man drogs in mot och inte kunde få nog av!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olle Ljungström död

Mer i ämnet