Arkivbilder. Foto: TT

Passagerare och busschaufför rök ihop

Uppdaterad
Publicerad

Flera larmade polisen om bråk och misshandel på en buss i Borås.

– Det var en passagerare som inte vill betala för sig, säger Kristian Boo, inre befäl på polisen i Borås.

Strax efter klockan 08.10 på onsdagsmorgonen fick polisen in flera larm om ett pågående bråk på en buss som stannat vid Byttorp i Borås, vilket Borås tidning också skrivit om.

Polisen ryckte ut med tre patruller för att lösa situationen som ska ha börjat med att en kvinnlig passagerare vägrat betala för sig.

– Då blev busschauffören arg och sa att han inte skulle köra i väg bussen.

Kvinnans man anslöt sig till konflikten och bråket var i gång. Slag ska också ha utdelats men uppgifter om vem som slagit vem går isär.

Ord står mot ord

– Busschauffören hävdar att kvinnan och mannen slagit honom, och de hävdar i sin tur att busschauffören slagit dem.

Ord tycks stå mot ord och båda parter har anmält varandra. En drös vittnen som satt på bussen under bråket kanske kan reda ut händelseförloppet. Bussen är antagligen också kameraövervakad.

– Nu kommer vi skriva två stycken anmälningar på detta och sedan höra vittnen som var på bussen och eventuellt plocka in kameraövervakning, säger Kristian Boo.

Ingen ska ha blivit allvarligt skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.