Foto: TT

Polis blev vittne till vitvarusstöld

Uppdaterad
Publicerad

Vitvaror stals under natten från en nybyggd villa i Bollebyggd. En ledig polis som bodde i närheten blev vittne till inbrottet.

Tre tjuvar bröt sig in i en nybyggd obebodd villa i Bollebyggd under natten och stal en stor mängd vitvaror som lastades in i en skåpbil.

– Det mycket vitvaror, helt sprillans nytt. Det var spisar och kylskåp. Det var knökfullt i skåpbilen som man säger på göteborgska, säger Staffan Sellberg, vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland.

En ledig polis som bodde i närheten blev vittne till inbrottet och kunde snabbt larma. Skåpbilen hittades och två av tre misstänkta gärningsmän kunde gripas under natten.

Enligt polisen är det ganska vanligt med ligor, som stjäl vitvaror och båtmotorer, och sedan transporterar stöldgodset ut ur Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.