Tog stödvila efter mobilspelande. Foto: TT

Polis ryckte ut till livlös man – hade tagit Pokémonvila

Uppdaterad
Publicerad

Trodde du att Pokémonfebern var över? Inte för alla. Tidigt under torsdagsmorgonen fick polisen in ett larm om en till synes livlös man i en bil. Mannen visade sig senare bara ha tagit en stödvila efter nattens pokémonjakt.

Under sommaren förra året fullkomligt exploderade intresset när mobilspelet Pokémon go släpptes. Men senare under hösten blev rapporterna färre och färre om det omtalade fenomenet.

Trots att intresset verkar ha svalnat, finns det dock fortfarande entusiaster kvar ute på gatorna.

Svårväckt

För det var klockan 03.11 under torsdagsmorgonen som polisen fick in ett udda larm. Till en början ska vittnen ha berättat om en livlös man inuti en parkerad bil i Mölndal.

– Man försöker väcka honom och vet inte om han lever eller är död, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

När de inte lyckas få kontakt med mannen larmas polisen. När polis och ambulans kommer fram till platsen lyckas de till slut få liv i mannen.

– En man sover över ratten och människor som passerar reagerar och det tycker jag är helt naturligt, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Åkte hem

Det visar sig snart att han varit ute och spela mobilspelet Pokémon go under natten och därför tvingats till en stödvila i bilen.

Mannen kunde senare själv lämna platsen för att åka hem och sova.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.