Polis sköt knivman i Mölndal

Uppdaterad
Publicerad

Polisen sköt under morgonen en knivbeväpnad man i Mölndal. Mannen ska själv ha kontakt polis och sagt att han huggit ner ett tidningsbud.

Polisen larmades klockan 03:46 om att en knivbeväpnad man jagade personer i Bosgården i Mölndal. Mannen ska själv ha kontakt polisen och sagt att han huggit ner ett tidningsbud och att han skulle fortsätta att skada de som kom i hans närhet. Fem polispatruller kallades till platsen.

– Mannen fortsatte att agera hotfullt. Situationen var så pass allvarlig att patrullerna tvingades skjuta verkanseld, säger Anki Larsson, biträdande vakthavande befäl hos Göteborgspolisen.

Polisskott

Området spärrades av

Vittnen har uppgett att mannen beordrats att lägga sig ned på marken och sedan ska tre skott ha avlossats. Mannen träffades i benet och fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset, men hans tillstånd uppges inte vara livshotande. Ingen annan på platsen ska ha kommit till skada.

Området kring platsen är avspärrat och kommer under morgonen att undersökas av polisens tekniker. En förundersökning om olaga hot och hot mot tjänsteman har inletts.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisskott

Mer i ämnet