Foto: TT

Polis jagade fotbollshuliganer utanför Filipstad

Uppdaterad
Publicerad

En större polisinsats pågick på lördagen i skogarna runt Filipstad där supportrar till AIK och IFK Göteborg stämt träff för att slåss.

Det var Örebropolisen som under lördagen samordnade en större polisinsats för att hindra fotbollshuliganer från AIK och IFK Göteborg att börja slåss med varandra.

– Hittillls har vi lyckats hålla de båda grupperna ifrån varandra, sade Fredrik Becker, vakthavande befäl vid polisen i Örebro, vid halv fem-tiden på lördagen.

Anhängare till de så kallade ”firmorna” Wisemen (IFK-supportrar)  och Firman Boys (AIK-supportrar) anlände till Filipstad på lördagsförmiddagen, där de möttes av en större polisstyrka. Firmorna begav sig då ut i skogarna runt Filipstad, där de lekte katt och råtta med polisen.

– Vi har inte haft några sammandrabbningar och vi jobbar nu på att få dem att återvända till sina hemorter, sade Fredrik Becker.

Örebropolisen fick hjälp av bland annat supporterpoliser från Stockholm och Göteborg för att identifiera och lagföra huliganerna.

Varför har de bestämt träff för att slåss just utanför Filipstad?

– Ja, det kan man fråga sig, kanske ligger det bra till mitt emellan Göteborg och Stockholm.  Vi har ju tidigare haft liknande sammandrabbningar i Bergslagen och i Örebro län, sade Fredrik Becker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.