Polisen har spärrat av fastigheten för att kunna göra en teknisk utredning. Foto: SVT

Polisen: Brott kan inte uteslutas

Uppdaterad
Publicerad

Olle Ljungström hittades under natten död i sin bostad i Gräfsnäs norr om Alingsås. Omständigheterna på platsen gör att polisen inte vet hur dödsfallet gått till.

Artisten Olle Ljungström anträffades vid 02.53 i sin bostad av personal från hemtjänsten. Både läkare och polis larmades till platsen, och kan inte konstatera hur dödsfallet gått till. Eftersom brott inte kan uteslutas så är polisen skyldig att inleda en förundersökning. Fallet utreds därför som mord alternativt dråp.

– Vi inleder en förundersökning då vi inte vet dödsorsaken. Det pågår en teknisk undersökning och det ska göras en undersökning av kroppen. Sedan får vi se om vi kan avföra brottsmisstankarna, säger Stefan Gustafsson.

Olle Ljungström död

Polisen har inlett en teknisk undersökning av bostaden och kroppen kommer att genomgå en rättsmedicinsk undersökning. När den rättsmedicinska undersökningen kommer att ske är oklart. Fram till att båda dessa undersökningar är klara så finns inget säkert svar på hur han har dött, uppger polisen.

Bostaden har spärrats av för att polisen ska kunna genomföra sin undersökning. Anhöriga har underrättats.

Läs också: Musiksverige sörjer en älskad artist

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olle Ljungström död

Mer i ämnet