Stökigt i Hammarkullen. Foto: SVT

Polisen kvar hela natten i Hammarkullen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har varit kvar i Hammarkullen hela natten. En person har gripits misstänkt för narkotikabrott och en person har omhändertagits.

Stöket i Hammarkullen fortsatte enligt polisen fram till klockan 01 natten till fredagen.

Det hela startade med att polisen skulle göra husrannsakan i en källare, vilket ett ungdomsgäng motsatte sig. Polisen kallade på förstärkning och samtidigt samlades en stor grupp ungdomar som betedde sig hotfullt och kastade smällare mot polispatrullerna.

Läs också: Oroligt vid polisinsats i Hammarkullen

Polisen var på platsen för att leta efter narkotika i källarförrådet. Insatsen kunde fortsätta efter att patrullerna kallat på förstärkning.

– En person greps och är misstänkt för narkotikabrott. En annan person omhändertogs med stöd av polislagen paragraf 13, det kan ha handlat om att personen störde den allmänna ordningen eller att den passerade en polisavspärrning, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i Göteborg.

Lång natt för polispatrullerna

Två bilar sattes i brand under natten. Polisen var på plats med över tio enheter. Räddningstjänsten hade också en större styrka i Hammarkullen.

De lyckades snabbt släcka de båda bilbränderna varav den ena var inne i ett garage.

Enligt polisen var det många människor som rörde sig i området, även oroliga boende som vaktade sina bilar.

Flera körde också iväg sina bilar för att de inte skulle brännas upp.

– Vi har varit på plats hela natten i trygghetsskapande syfte, säger Joakim Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.