Polisen söker nya ägare till sex valpar. Foto: Polisen

Valpar hittades övergivna i en kartong i Ulricehamn

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Ulricehamn har sex upphittade blandrasvalpar som söker nya ägare. Valparna hittades övergivna i kartong vid en väg i Vegby utanför Ulricehamn.

Valparna hittades i början av mars av ett australiensiskt par som tog med sig valparna till en djuraffär inne i Ulricehamn. Affären kontaktade i sin tur

Polisen söker nya ägare till sex valpar som hittades i en kartong vid en väg. Foto: Polisen

polisen som tog hand om valparna och placerade dem på ett hundpensionat.

Läs också: Stort intresse för vanskötta hundar

Två av valparna har redan blivit sålda och nu hoppas polisen på att de övriga fyra också kommer att få nya ägare. 

– Det har varit ett stort intresse redan. Valparna har inte tagit någon skada av sin tid i kartongen utan de är fina och mår bra, säger Stefan Andersson, gruppchef vid polisen i Ulricehamn. 

Åtta veckor gamla

Hundarna har hanterats som hittegods av polisen, men eftersom ingen har hört av sig och gjort anspråk på valparna väljer polisen nu att sälja

Två är sålda och fyra väntar på nya ägare. Foto: Polisen

valparna. En veterinär har konstaterat att valparna är åtta veckor gamla och har nu blivit både vaccinerade och chippade.  

Är man intresserad av att köpa en av hundarna får man också vara beredd att bli rejält kontrollerad av säljaren, det vill säga polisen.  

– Ja, vi vill att valparna ska få det bra från början. Vi kommer att kontrollera alla köparna och se efter om de har djurförbud innan vi godkänner dem som nya ägare. Det tänkte jag aldrig när jag utbildade mig till polis, att jag också skulle få jobba med att sälja hundar, säger Stefan Anderson.  

Mer information om hundvalparna kan man få av polisen i Ulricehman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.