Ilizarov-metoden introducerades på Skaraborgs sjukhus av den nu avstängda läkaren. Foto: Viapastrengo at the English language Wikipedia/SVT

Privat mejlväxling blir JO-ärende

Publicerad

Nu blir det ytterligare turer kring det omdebatterade ärendet vid Skaraborgs sjukhus där en ortopedläkare utreds för att ha orsakat vårdskador på 37 patienter.

Justitieombudsmannen (JO) beslutar att utreda en privat mejlväxling mellan chefläkaren på sjukhuset, Marga Brisman, och professor Olle Svenson i Umeå.

Sjukhuset anlitade Olle Svensson för att göra en extern utredning av fallet. Den kom fram till att läkarens val av behandlingsmetod lett till allvarliga vårdskador.

Iliizarov-metoden

Men samtidigt avslöjade P4 Skaraborg att det förekommit mejlväxling mellan utredaren och sjukhusets chefläkare som skett på deras privata e-postkonton. Det innebär att mejlen inte går att ta del av för den som vill det.

– JO tycker att frågan är intressant och behöver tittas närmare på, säger Åsa Widmark som är byråchef vid JO till P4 Skaraborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Iliizarov-metoden

Mer i ämnet