Foto: TT bild

Pussade småbarn på skolgård

Uppdaterad
Publicerad

En 43-årig man i Borås döms i tingsrätten, efter att ha visat sexbilder för småbarn och förföljt en 13-årig flicka.

En vårdag i april i år dyker en okänd man upp på en skolgård i Borås. Han tar kontakt med flera av de förskole- och lågstadieelever som är ute på rast. Den 43-årige mannen visar dem en damtidning och bilder med sexuellt innehåll. Bland annat ett foto som föreställer en naken kvinna.

Under besöket på skolgården ska mannen även ha kramat, lagt armen om och pussat några av barnen.

Nu döms han av Borås tingsrätt till rättpsykiatrisk vård.

Barnskötare såg okänd man

43-åringen har erkänt att han har klappat några av skolbarnen, men enligt egen utsago inte visat några sexbilder och inte heller pussat dem.

Flera sex och sjuåringar har efter händelsen berättat för sina pedagoger att en man dykt upp och visat ”äckliga bilder” för dem och utdelat pussar. Även en praktikant som befann sig på skolgården ska ha fått frågan om hon ville bli kysst. En barnskötare på skolan ska ha reagerat när hon sett en okänd man med armen kring ett barn.

Förföljde ung flicka

Även en 13-årig flicka i Borås har råkat ut för mannens ofredande. Under nästan ett års tid har mannen, vid olika tillfällen, förföljt den unga flickan. Fler gånger ska hon ha känt sig trängd av mannen. Vid ett tillfälle fotograferades 13-åringen och vid ett annat gick mannen fram och smekte hennes rygg och rumpa.

Rätten bedömer att mannen har begått gärningarna under inflytande av en allvarlig psykisk störning och han överlämnas därför för rättpsykiatrisk vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.