– Vi skjuter inte bävern bara för sakens skull, säger Benny Fredriksson, driftsansvarig för vatten- och avloppsverket i Tidaholm. Foto: TT

Rädda dammen – skjut bävern

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen har lämnat klartecken för Tidaholms kommun att skjuta fem bävrar. Bävrarnas byggande riskerar att underminera dammarna vid kommunens reningsverk, skriver Skaraborgs Läns Tidning.

Skyddsjakten får pågå fram till slutet av september, enligt beslutet från länsstyrelsen i Västra Götaland, skriver Skaraborgs Läns Tidning.

I sin ansökan skriver kommunen att ”bävrarna bygger hålor och underminerar dammkonstruktionerna på biodammarna som hör till Tidaholms reningsverk”.

– Det är just ett dammhaveri vi vill undvika. Vi skjuter inte bävern bara för sakens skull. Men vi kan inte ha bävrar i ett system som ska hålla tätt mellan dammarna och Tidan, säger Benny Fredriksson, driftsansvarig för vatten- och avloppsverket i Tidaholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.