Inbrottstjuvarna slog till mot klockbutiken mitt på dagen Foto: Sara Asmar/privat

Sågade sig in i klockbutik mitt på dagen

Uppdaterad
Publicerad

Två personer slog till mitt på dagen mot en klockbutik i centrala Göteborg. Med hjälp av kofot och vinkelslip sågade de sig in i butiken och kom över mellan 15 och 20 klockor av okänt värde.

Det var strax innan klockan tio som polisen fick in larm om att två män gjorde inbrott i en klockbutik på Östra Hamngatan vid Kungsportsplatsen i centrala Göteborg.

Två svartklädda män krossade först skyltfönstret med en kofot och kapade sedan gallret in till butiken med vinkelslip. Förövarna ska ha fått med sig mellan 15 och 20 klockor till okänt värde, varefter de försvann från platsen på en moped.

Mopeden hittades strax efter tillsammans med kläder som använts vid inbrottet på en innergård vid Hvitfeldtsgatan några kvarter därifrån. Förövarna lämnade vid brottsplatsen också kvar vinkelslipen och kofoten, som togs i förvar av polisen. Butiken var vid inbrottstillfället inte öppen vid tillfället och ingen personal fanns på plats, och ingen ska ha blivit skadad i samband med händelsen.

Polisen utreder händelsen som grov stöld, och söker nu efter de misstänkta förövarna, bland annat med polishelikopter.

– Vi fortsätter med dörrknackning, det finns ett flertal vittnen till händelsen, säger Johan Josarp, vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland.

Vid 13-tiden hade polisen ännu inga tydliga spår efter förövarna och helikopterinsatsen var då avslutad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.