Rånare tvingade till sig bil under pistolhot

Uppdaterad
Publicerad

En man blev på fredagskvällen rånad på sin bil i närheten av Mariaplan i Göteborg. Polisen jagar nu rånarna.

Enligt polisen ska två män ha hotat en man med ett pistolliknande föremål. Därefter ska de ha dragit ut honom ur bilen.

En av männen har därefter satt sig i bilen och kört iväg. Den andre mannen körde iväg i den bil de bägge männen dök upp i när de kom till platsen.

Mobilen kvar i bilen

Mannen som rånades ringde själv till polisen, tio minuter efter att han blivit rånad.

– Hans telefon låg kvar i bilen och det tog ett tag att få tag i en telefon att ringa med, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Rånarna ska ha varit svartklädda och maskerade. Polisen söker nu efter dem, men eftersom de fick ett stort försprång har sökandet ännu inte gett något resultat.

– Vi har letat en del i området, men det hade gått en tid sedan det hände, så vi har undersökt om det går att spåra med GPS och telefon.

DNA-spår

Polisen har i övrigt inte så mycket uppgifter att gå på. De har pratat med den rånade mannen, för att få så mycket detaljer kring fallet som möjligt. Det kan eventuellt bli aktuellt med DNA-spårning också.

– Har de tagit i honom så tittar man även på om det kan finnas DNA, säger Peter Adlersson till SVT Nyheter Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.