Foto: SVT

”Reaktionen kanske kommer imorgon”

Uppdaterad
Publicerad

Elever och lärare fick stöd av elevhälsan under dagen efter den tragiska händelsen i Biskopsgården.

– Vi gick tidigt ut med information om händelsen till personalen, men visste inte vid 8-tiden på morgonen om det handlade om en elev som tillhörde Sjumilaskolan eller inte, säger Päivi Malmsten, områdeschef Skola Västra Hisingen till SVT Nyheter Väst.

Skolan har haft stöd med hjälp av elevhälsan för lärare och elever under dagen, men det har varit relativt lugnt, nästan som en vanlig skoldag. Även andra skolor i närheten av Sjumilaskolan har haft möjlighet att ge stöd till de drabbade.

Pojke dödad av handgranat

Reaktioner kan komma imorgon

– Det är möjligt att det kommer mer reaktioner imorgon när lärare och elever har hunnit smälta vad som hänt. Vi har ju tyvärr haft oroligheter här ute förut och krisplanen för skolan är välanvänd. Jag tror oron mest finns hos de vuxna för att det här kan orsaka att gamla saker kommer fram igen, säger Päivi Malmsten, områdeschef Skola Västra Hisingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pojke dödad av handgranat

Mer i ämnet