Redo för Bruce – igen

Uppdaterad
Publicerad

Bruce Springsteens fans är trogna. Redan vid lunchtid på måndagen var de på plats och köade utanför Ullevi igen.

Knappt hade han spelat sista ackord så var det dags för de inbitna att ta sig till köplatsen igen. Alla såg de lördagens konsert, men det är en självklarhet att även se dagens.

– Vi ställde oss i kö precis efter förra konserten i lördags. Då var det nummerlappskö så vi ställde oss direkt, säger Maria Mattsson.

Ska på fler konserter

Inte så långt ifrån henne sitter Jonas Höökvider och plockar upp en sallad ur sin picknickkorg. För 55:e gången ska han gå på konsert med Bruce Springsteen och han har redan fler inplanerade i sommar. Då följer frun med också. Men hon har läktarplats och han står.

– Det gör mig levande att gå på konsert. Jag är aldrig så levande som just då när Springsteen lirar, säger han.

Bäst i Göteborg

Första besöket gjorde Springsteen på Ullevi 1985 och alla verkar överens om att några av de bästa spelningarna har han gjort just i Göteborg. Förra konserten höll på i nästan fyra timmar. Något som inte verkar göra fansen något.

– Han är så bra! Jag åker lite hit och dit för att se honom så jag går alltid. Det är en familjegrej och jag är uppvuxen med honom, säger Lykke Benthem. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.