Enligt räddningstjänsten stod det en brinnande bil parkerad intill byggnaden när de anlände. Elden hade spridit sig till byggnaden och gått igenom taket. Foto: P4 Skaraborg

Restaurang i lågor i Tidaholm

Uppdaterad
Publicerad

En restaurang och en handelsbod blev totalförstörda i en brand i Tidaholm under natten mot torsdagen. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand.

– Man såg tjock brandrök över hela himlen, säger Olivia Rydholm som bor i närheten.

Räddningstjänsten fick larmet vid 01-tiden om att restaurang Thaipalatset i centrala Tidaholm stod i lågor.

– Det är inte så mycket kvar att rädda. Vi har en styrka kvar på sex man, som kontrollerar att elden inte sprider sig, säger Erik Wedebrand, inre befäl på Räddningstänsten Falköping-Tidaholm vid sextiden på torsdag morgon.

Det rör sig om en enplansfastighet, där det också finns en handelsbod. Flera boende i området har hört av sig om rök, som ligger över närområdet.

Olivia Rydholm bor i närheten av byggnaden:

– Man såg tjock brandrök över hela himlen, säger hon.

Branden startade i en bil

Enligt räddningstjänsten stod det en brinnande bil parkerad intill byggnaden när de anlände. Elden hade spridit sig till byggnaden och gått igenom taket.

– Det kan vara så att branden startat i bilen, säger Erik Wedebrand.

Grov mordbrand

Det är även polisens teori och de har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

– Det slutar nog med grov mordbrand med tanke på egendomsvärdet, säger Victor Prästbacka, gruppchef på polisens ledningscentral i Västra Götaland.

Enligt polisen var det ingen i byggnaden när den började brinna. Eftersläckningsarbetet väntas pågå under större delen av torsdagen. Det är oklart när polisen kan komma in för en teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.