En av de krossade rutorna på tåget. Foto: Rikard Björk / privat

Rutor krossades på tåg mot Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Två fönster på ett tåg mellan Karlstad och Göteborg krossades av okända föremål på lördagen.

 Strax efter att tåget lämnat Trollhättan på lördagskvällen hörde passagerarna ombord två höga smällar och två glasrutor krossades.

– Vi vet inte vad det är som träffat tåget, men två ytterrutor har gått sönder medan innerrutorna är intakta. Ur säkerhetssynpunkt har det inte varit någon fara för passagerarna, men det är klart sånt här är obehagligt, säger Lisa Silow på SJ:s presstjänst.

Tåget är taget ur trafik och står på depå i Göteborg. En polisanmälan är också gjord av SJ.

– Polisen i Göteborg var där vid 19-tiden och har undersökt tåget, så vi får avvakta och se vad de kommer fram till. Vad som hänt den här gången vet vi inte, men jag vet att det har förekommit stenkastning mot tåg tidigare och en sådan träff kan smälla ganska högt, säger Lisa Silow.

Rikard Björk från Göteborg var en av passagerarna ombord och han berättar att stämningen blev orolig efter händelsen.

– Folk började ringa sina familjer och vänner för att tala om att de var okej. Vad som orsakade smällarna vågar jag inte säga men hålen i fönstren var ungefär som en lillfinger i omkrets, av stenar blir det nog lite större hål än så, säger Rikard Björk.

Polisens tekniska undersökning blev klar under lördagskvällen.

– Det går inte att säga vad som orsakat hålen, så därmed är vår del i detta avslutad nu, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl hos polisen i Västra Götaland,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.