Foto: Nesvold, Jon Olav

Rygge flygplats läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

Den norska flygplatsen Rygge läggs ner, och 1.000 anställda kan förlora jobbet. Nedläggningen berör även resenärer från Sverige.

Rygge flygplats ligger 10 mil norr om Strömstad, och många från Bohuslän och Dalsland flyger från flygplatsen. Lågprisflygbolaget Ryanair vill lämna flygplatsen eftersom den norska regeringen beslutat att införa en flygstolsavgift.

Och då Ryanair är den största operatören på Rygge har flygplatsledningen bedömt att man inte längre är konkurrenskraftig, det skriver NRK.

– Det är beklagligt att vi på grund av avgiften måste avveckla verksamheten i november i år, säger den administrativa direktören för Rygge flygplats, Pål F. Tandberg.

På Ryanair vill man inte kommentera nedläggningen.

– Vi har tydliggjort vår ståndpunkt i norks media tidigare och har inget mer att tillägga, säger Hans-Jörgen Elnäs, kommunikationsrådgivaare i Ryanair till NRK.

Från den 1 november avvecklas verksamheten på flygplatsen. Enligt norska medier riskerar 1.000 personer förlora jobbet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.