Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/skärmdump

Sahlgrenskas bro annonseras ut på Blocket

Uppdaterad
Publicerad

Sugen på en egen gångbro? Under måndagen publicerades den udda annonsen med titeln ”Förbindelsegång” på Blocket.

Frågan nu är vem som har råd att hosta upp 1 875 000 kronor för Sahlgrenskas klassiska och vältrampade övergång.

Det var Göteborgs-Posten som först berättade om den annorlunda annonsen. Bron ska bort, eftersom Sahlgrenska ska byggas om och ge plats åt det nya Sahlgrenska life. Fler byggnader och inventarier kommer att säljas, bland annat spiraltrappor och en glasentré.

– Det är en hel del vi kommer lägga ut den kommande veckan. Sen är det först till hösten, kanske till årsskiftet, som man kan få tillgång till sakerna, säger Per Håkansson, återbrukskonsult på Dacke consulting, till GP.

”I slutändan kostar det mer”

Bakom försäljningarna finns dock ingen tanke om att spara pengar för regionen.

– Det är mer att man vill återbruka. Det är en utmaning och det kostar mer att återbruka. Visst får vi pengar, men när vi ska riva på ett återbruksvänligt sätt så innebär det att man också måste nedmontera på ett återbruksvänligt sätt. I slutändan så kostar det mer, säger Jonas Nordin, områdeschef sjukhusfastigheter SU i Västra Götalandsregionen, till GP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.