Anders Forsberg och Hanna Wigh

SD-riksdagsman hånade partikollegor

Publicerad

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Anders Forsberg från Skaraborg är åtalad för att ha förskingrat över en miljon kronor ur partikassan. På en ljudinspelning som Expressen tagit del av hörs hur han tidigare har hånat de kvinnliga partikamrater som anmälde honom. Riksdagskollegan Hanna Wigh kallar han ”psykopat”.

Det har gått cirka två veckor sedan SD-riksdagsledamoten Anders Forsberg åtalades för grov förskingring, vilket SVT Nyheter Väst rapporterat om tidigare. Misstanken handlar om att Anders Forsberg ska ha fört över 1,1 miljon kronor från partiets kassa till sitt eget konto, pengar han bland annat behövde för att investera i en Bed & breakfast-verksamhet.

Han har själv medgett att han gjort överföringarna men förnekar brott, eftersom han hela tiden haft för avsikt att betala tillbaka pengarna. Något han också gjort. Kort efter att Anders Forsberg åtalades tog han tjänstledigt efter uppmaning av partiledningen.

Smädar partikollegor

De misstänkta ekobrotten polisanmäldes av Hanna Wigh som tidigare varit i ordförande för SD Skaraborg. Tillsammans med partikollegan Maddelen Larsson hade hon en längre tid anmärkt på hur Anders Forsberg hanterade partiets pengar.

Nu har Expressen kommit över en bandinspelning där Anders Forsberg går till hårt angrepp mot partikamraterna Hanna Wigh och Maddelen Larsson. Inspelningarna är från valåret 2014. Under samtalet säger bland annat följande om Hanna Wigh: ”Hon är så kallad psykopat”.

Om Maddelen Larsson säger han att hon är ”Totalt väck i huvudet, ja det var väl när hon var gravid för ett år sen, hon var ju väldigt aggressiv.”

Tror de var ett hot

Till Expressen säger Hanna Wigh att hon tror att uttalandena har att göra med att hon kände till hans misstänkta ekonomiska förehavanden.

– Det är först nu i efterhand som man förstår varför det var ett intresse för Anders Forsberg att se till att försöka bli av med mig och Maddelen i och med att det var vi som kunde avslöja honom, att då var vi ett hot, säger hon till Expressen.

Anders Forsberg vill själv inte kommentera inspelningen för Expressen.

SVT Nyheter Väst har sökt både Hanna Wigh och Anders Forsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.