Arkivbild Foto: TT/SVT

Sex fordon i brand – polisen vädjar om tips

Uppdaterad
Publicerad

Sex bilar har stuckits i brand i Göteborgsområdet under natten till tisdag. Ungdomar ska ha setts gå runt, slå sönder bilrutor och tänt eld på bilar. Nu vädjar polisen om tips ifrån allmänheten.

Bilar har brunnit på flera ställen i Göteborg under natten. Första larmet kom från Änggården vid 23-tiden på måndagskvällen, där två bilar totalförstördes. Sedan har två bilar brunnit på Långströmsgatan på Hisingen, en bil i Biskopsgården och en på Skolspåret i Hjällbo. Totalt handlar det om sex bilar och vittnen till bränderna hävdar att de sett maskerade män med svarta rånarluvor på sig.

Troligen olika gärningsmän

Enligt polisen är signalement och tillvägagångssätt detsamma; två-tre ungdomar med antingen rånarluvor eller luvtröjor med neddragna kepsar har slagit sönder fordon och sedan kastat in brandfarliga ämnen som antänts.

– Det är inte säkert att det är samma gärningsmän, det är ju ändå en bra bit mellan de olika bränderna. Vi kan inte utesluta att det finns någon form av samröre men vi tror att det handlar om olika gärningsmän, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Ingen är gripen, men polisen vill komma i kontakt med personer som kan veta någonting om händelserna.

– Det är klart att det finns folk som vet vilka det här är, säger Hans Lippens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.