Snart dags för Kulturnatta 2014

Uppdaterad
Publicerad

Stadens gator, torg och offentliga lokaler fylls under fredagskvällen till bredden av kulturupplevelser. Årets Kulturnattaprogram innehåller över 200 punkter.  

– Jag älskar kultur och brukar springa runt som en galning för att hinna se och uppleva så mycket som möjligt! säger Matilda Johansson projektledare för Scenkonstguiden.

Matilda Johansson är anställd av Teater Nu, en friteatergrupp som med projektet och appen Scenkonstguiden vill underlätta för alla kulturtörstande.

– Vi upplevde själva att det är svårt att nå ut. Det finns ju så många frigrupper att det är svårt att få koll på allt som händer. Vi ville samla allt under ett och samma ställe, berättar Matilda.

– Det finns ett fantastiskt utbud i Göteborg, inte bara under Kulturnatta. Det finns operakonserter i lägenheter och många små initiativ som gör bra saker.

Sjungande stråkkvartett

Öppen keramikateljé, queerhistorisk stadsvandring och en utställning om ukulele-spelare. Det är några av programpunkterna under årets Kulturnatta.

I en liten lokal bredvid Masthuggsteatern visar stråkkvartetten Stråf sin premiärföreställning ”Movements”.

– Vi är en relativt ny grupp som experimenterar med att sjunga, röra oss och spela stråkar samtidigt, berättar cellisten Sanna Källman.

– Jag har bland annat cellon på en kärra framför mig så att jag kan gå omkring och spela.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.