Skelettkvinnan säljer sina skelett

Uppdaterad
Publicerad

Den 38-åriga kvinnan från Göteborg, känd som skelettkvinnan, säljer sina skelett. Under rubriken Skynda fynda säljer hon 20 mänskliga revben på sin hemsida.

I höstas friades kvinnan i hovrätten för brott mot griftefrid – och i samband med det fick hon tillbaka sina skelettdelar. Delar som hon nu bjuder ut till försäljning på sin hemsida.

Med bilder på revben från polisens förundersökning som enligt hemsidan ska ha ”autentiserats av Statens Kriminaltekniska Laboratorium” säljer den 38-åriga kvinnan 20 revben i ett paket för 2 300 kronor. Men enligt uppgifter på sidan kommer man framöver också kunna köpa ”allt från lårben, fingerben, kranier”

Skelettfynd i lägenhet

Varken polisen eller kammaråklagare Kristina Ehrenberg-Staffas vill kommentera att kvinnan på det här sättet säljer mänkliga kvarlevor. Enligt hovrättsdomen friades kvinnan från brott mot griftefriden eftersom lagen inte är tillämplig på skelett eller skelettdelar från avliden person som inte är avsedda att kremeras eller gravsättas.

Anledningen till att kvinnan nu säljer sina skelett är enligt uppgifter på hemsidan att intresset för humanosteologi svalnat.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skelettfynd i lägenhet

Mer i ämnet