Foto: TT

Sköt raketer mot bilar och tände eld på bildäck

Uppdaterad
Publicerad

Det var oroligt i Kronogården i Trollhättan i natt då brinnande bildäck dragits ut på vägen och ungdomar sköt raketer och smällare mot bilar.

Det var kl 22 igår kväll som första larmet kom in till polisen om att ungdomar kastade smällare och sköt fyrverkeripjäser mot bilar på Lantmannavägen i Kronogården i Trollhättan.

– Brinnande bildäck och lastpallar hade också dragits ut på vägen och på en parkeringsplats, säger Tommy Nyman polisens presstalesman på polisen i Västra Götaland.

”Allmän oro”

Flera polisenheter skickades till platsen, där man uppskattar att det var mellan 40 och 50 ungdomar som samlats. I nuläget finns inga anmälningar om brott, och ingen är gripen efter händelsen.

– Bedömningen som görs på plats är att inte omhänderta någon, säger Tommy Nyman.

Polisen vet i nuläget om det fanns någon bakgrund till oroligheterna, men säger att det inte är ovanligt med den här typen av händelser vid den här tiden på året.

– Vid skolstarter dyker det ofta upp den här typen av oroligheter. Kronogården är också ett utsatt område, där det bubblar rätt mycket under ytan, säger Tommy Nyman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.