Foto: TT

Snö och blåst väntar i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Ett lågtryck från Tyskland väntas föra med sig regn, blåst och eventuellt snö över Västra Götaland under helgen. Men kylan blir inte långvarig.

Lågtrycket ligger nu över Tyskland och väntas dra in över södra och västra Sverige under helgen. Temperaturen väntas hamna på mellan fyra och åtta grader dagtid och man kan räkna med moln och tidvis regn. Under lördagen och främst inåt landet kan det bli något kallare.

– Det kan bli tal om inslag av snö och framför allt då i högre terräng inåt höglandet, mot Sjuhäradsbygden, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen.

Att helgens eventuella kyla skulle resultera i halka och behov av att sätta på vinterdäck på bilarna, tror han inte är sannolikt.

Blåsigt på öppna platser

– Jag kan inte se att det kommer att bli tal om något vinterväglag den närmsta veckan. Blir det nederbörd så kommer den att landa på ett förhållandevis varmt underlag och blir det snö så försvinner det snabbt, säger Nitzan Cohen.

Det väntas också bli rejält blåsigt under helgen. Ostliga och nordostliga vindar kan komma att orsaka problem på vissa öppna platser längs med kusterna, som exempelvis på Uddevallabron.

I nästa vecka väntas temperaturerna stiga något igen och vinden mojna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.