Foto: TT

Soldat postade olämpliga inlägg på sociala medier

Publicerad

En soldat vid P4 i Skövde riskerar att få sparken efter att ha postat olämpliga inlägg på sociala medier.

Regementeschefen har nu anmält soldatens handlingar till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd. Vad soldaten har skrivit framgår inte i anmälan, men han ska för ungefär två år sedan ha skrivit inlägg som inte stämmer överens med Försvarsmaktens värderingar.

Skrev i frustration

Soldaten blev då tillsagd och menade att han skrivit inlägget i frustration efter händelser i ett annat yrke som han har. Soldaten lovade att det inte skulle hända igen och någon åtgärd vidtogs inte. Trots detta ska han därefter ha skrivit ytterligare olämpliga inlägg.

Chefen har inget förtroende för soldaten

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, Must, anser nu att soldaten inte får ha någon säkerhetsklassad tjänst, vilket han har idag. Regementeschefen uppger i anmälan att denne inte längre har något förtroende för soldaten och föreslår därför att han ska sluta arbeta inom Försvarsmakten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.