Stal leksaker för tre miljoner

Publicerad

Två män döms mot sitt nekande till vardera två års fängelse för grov stöld av ett containersläp med leksaker för tre miljoner kronor, uppger Borås Tidning.

Det var i mars som en bilist slog larm om en lastbil som stod illa till i en rondell. När polisen anlände hittades en övergiven och låst dragbil med släp, skriver Borås Tidning.

Med hjälp av vittnesuppgifter kunde polisen gripa männen, 45 och 56 år gamla, som först förnekade kännedom om fordonet men sedan drog fram bilnycklarna.

Slog till i Viared

Borås tingsrätt väljer att inte tro på deras förklaringar om vad de egentligen gjorde i industriområdet Viared utanför Borås, där släpet var uppställt för lossning. Den ene har sagt att en person bett honom köra det till Karlshamn, den andre att han skulle möta någon och prata om ett fabriksjobb.

Efter avtjänat fängelsestraff ska männen utvisas med förbud att återvända de närmaste fem åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.