Anders Svensson nickade till mot Blåvitt. Foto: Bildbyrån

Stökigt fotbollsderby i Borås

Bengaliska eldar och bråk. Det var stökigt när kvällens toppmatch spelades i Borås.

IFK Göteborg behåller en knapp serieledning efter ett straffmål på tilläggstid som innebar 1-1 i en dramatisk match mot Elfsborg.

Straffspark

Matchklockan på storbildsskärmarna hade hunnit ticka förbi 90 minuter när Emil Salomonsson stegade fram till straffpunkten, klippte till och skickade in bollen vid ena stolproten.

Kvitterat till 1-1 och fortsatt serieledning för ”Blåvitt”, om än enbart på bättre målskillnad, framför IFK Norrköping och AIK.

Nickmål

Målet kom bara några minuter efter Elfsborgs ledningsmål, ett nickmål av Anders Svensson som såg ut att avgöra matchen till Boråslagets fördel.

IFK Göteborg har inte haft någon större tur på konstgräset i Borås de senaste åren. Senaste gången det blev Göteborgsseger här var 2005.

Årets duell blev inget undantag. Trots en lång rad chanser var det först en straffspark som räddade poäng.

IFK-klacken med luvor

När speakern några minuter före matchstart uppmanade publiken att inte tända bengaler eller maskera sig, hade delar av IFK-klacken redan dragit på sig sina luvor. Sekunderna senare tändes bengaler längs hela främre raden av IFK:s kortsida, röken spred sig över Borås Arena och matchstarten fick skjutas upp.

Men till slut kom västgötaderbyt i gång, i högt tempo. Och mycket känslor.