Zara Larsson intog stora scenen på Summerburst i Göteborg strax före klockan sju på fredagskvällen. Foto: TT

Stöldkupp på Summerburst

Uppdaterad
Publicerad

När Zara Larsson spelade på Summerburst på Ullevi slog tjuvarna till. Flera personer som befann sig i pressrummet blev av med sina datorer och kameror. Enligt Göteborgs-Posten kan saker till ett värde av en kvarts miljon blivit stulet. 

Det var när Zara Larsson spelade på Ullevi under fredagskvällen som någon eller några personer gick in i presstältet och plockade åt sig datorer och kameror till ett stort värde.

Aftonbladets fotograf, Thomas Johansson, var en av dem som drabbades.

Han blev av med en dator där han hade tre sparade jobb, arbete som i värsta fall blivit förlorat.

– Det är för jävligt. Man tror ju att det ska vara bevakat i pressrummet, säger han.

”Vet inte vad jag ska säga”

Enligt Live Nation som arrangerar Summerburst på Ullevi är det som inträffat ”oförklarligt”.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Vi ser till att ta uppgifter nu om vad som har försvunnit, ser över vad vi har för försäkringar och ser till att supporta de som blivit drabbade på alla sätt vi kan, säger Anna-Clara Olofsson, pressansvarig för Live Nation, till Göteborgs-Posten.

Polisen har varit på plats och tagit upp en anmälan om stöld.

– Vi har inte gripit någon och vet inte hur detta gått till, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen i region väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.