Stopp på E20 efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

En person har livshotande skador efter en olycka på E20 vid Jonseredsmotet.

– Det är lite kaos på platsen, folk vänder på motorvägen och kör mot färdriktningen, sa Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen Västra Götaland, vid ettiden på torsdagen.

Larmet om en olycka vid E20 vid Jonseredsmotet kom till SOS Alarm vid lunchtid på torsdagen.

– Det är en bil som kört in i ett annat stillastående fordon, berättar Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen Västra Götaland.

En personbil körde bakifrån in i en stillastående däckbytarbil. Någon från bilen stod och bytte däck på en bil som stod framför.

Två personer i den påkörande bilen skadades vid olyckan, den ena har livhotande skador. Båda har förts med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset.

Olyckan gjorde att vägen var avspärrad i båda riktningarna under en period. Vid 13.15 kunde ett körfält öppnas. Trafikverket varnar för långa köer under eftermiddagen och Thomas Fuxborg uppger att det är lite kaos på platsen.

– Folk gjorde – det man aldrig ska göra – de vände vid olyckan och körde mot färdriktningen för att ta sig till närmaste avfart.

Vid halv tre var det åter full framkomlighet på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.