Foto: Sandy Hansson/SVT

Polisjakt efter misstänkt dråpförsök

Uppdaterad
Publicerad

En bil körde av vägen vid Delsjömotet i Göteborg efter att ha jagats av polis från Bollebygd. Där misstänks han ha knivskurit en man och slagit en annan i huvudet.

Polisen larmades till en lägenhet i Hultafors klockan 08.44 på lördagsmorgonen, efter att två män skadats.

– Det är en man som är knivskuren och den andra är slagen med något trubbigt föremål i huvudet, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Polisjakt på Riksväg 40

Den misstänkte gärningsmannen, som är i 35-årsåldern, flydde från platsen i bil, men upptäcktes av polisen på vägen. Han stannade inte när polisen gav stopptecken – istället drog en biljakt igång med flera polisbilar inblandade.

Victor Fredriksson blev vittne till jakten.

– Jag såg flera räddningsfordon, tre eller fyra brandbilar som körde förbi när jag var på motorvägen. Det verkade vara ett stort räddningspådrag, säger han till SVT Nyheter Väst.

– Det blir ett förföljande som går i riktning mot Göteborg. Det tas snabbt ett beslut att lägga ut spikmatta, men innan vi hinner göra det kör han av vägen, säger Peter Adlersson.

Greps efter bilkraschen

Mannen kraschade med bilen vid Delsjömotet i Göteborg, efter flera mils biljakt. Ambulans och räddningstjänst kallades till platsen, och mannen fördes till sjukhus. Han greps samtidigt misstänkt för dråpförsök.

De två skadade männen fördes till Borås sjukhus från lägenheten. En av dem är i 60-årsåldern och klarade sig med lindriga skador. Den andra mannen är i 45-årsåldern, och för honom är läget sämre.

– Han har allvarliga skador efter att ha blivit knivhuggen i någon arm och skuldra. Han ska också ha fått något slag av det trubbiga föremålet, säger Peter Adlersson.

Okänd bakgrund

Vid 14-tiden var den misstänkta gärningsmannen kvar på sjukhuset under bevakning, men han klarat sig utan allvarliga skador.

Polisen vet ännu inte vad som orsakade det misstänkta dråpförsöket i lägenheten.

– Vad som har föranlett det vet vi ännu inte, vi får se vad det är för motiv, säger Peter Adlersson.

Bilen har beslagtagits, och teknikerna uppges vara på plats för att påbörja en teknisk undersökning.

Vet du mer om händelsen? Tipsa SVT Nyheter Väst!

Ring redaktionen: 031-837260

Maila oss: vast@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.