Misstänkt mordförsök i Vänersborg

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits misstänkt för mordförsök efter att ha hotat poliser med kniv i ett hyreshus i Vänersborg.

En man har gripits misstänkt för mordförsök i Vänersborg, efter en lång polisinsats. Vid 19-tiden fick polisen larm om att en man höll på att bryta sig in i en lägenhet i ett hyreshus. När de kom till platsen mötte de mannen i trapphuset. Han var då beväpnad med kniv och hotade poliserna.

Polisen avlossade skott

Polisen avlossade då skott mot mannen, men han träffades inte. Vid 20-tiden kom insatsstyrkan och förhandlare till platsen, och efter ungefär 45 minuter kunde mannen gripas. Han fördes till sjukhus, men hade inga skottskador utan en annan skada.

– Mannen är drygt 50 år och hade en skada som vi inte orsakat. Nu är han förd till NÄL, säger Tommy Nyman som är polisens presstalesman.

Förhör så snart som möjligt

Mannen misstänks för mordförsök mot poliserna som var först på plats. Under kvällen eller natten räknar polisen med att kunna förhöra mannen.

– Vi hoppas så snart som möjligt kunna hålla ett kortare anhållningsförhör, säger Tommy Nyman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.