”Nu lämnar du området” se när vd:n vägrar svara på frågor i klippet ovan.
I Danmark finns företaget bakom sugardetingsajten. De senaste åren har bolaget tjänat miljoner på sin verksamhet på nätet.
Den nu dömde sugardaddyn har i alla 13 våldtäktsfall tagit kontakt med kvinnorna just via dejtingsajten Sugardaters.
På dejtingsajten utgav sig sugardaddyn för att vara en välbärgad och framgångsrik advokat. Kvinnorna lockades från stora delar av Sverige hem till honom. Men väl där lurades de på pengar eller våldtogs.
Gör miljonvinster
Företaget bakom sajten heter DaTech Aps och en del av det danska företaget ägs av ett investmentbolag i skatteparadiset Luxemburg.
Sedan det danska bolaget startades 2013 har det varit en vinstmaskin. 2021 var vinsten 5,8 miljoner kronor och 2022 ökade bolaget vinsten till 6,7 miljoner kronor.
– Du får mejla dina frågor, säger vd:n Allan Petterson och lägger sedan på luren när SVT får tag på honom.
Vägrar svara
Efter flera telefonsamtal och mejl utan svar åker vi till företagets adress och knackar på. Det är vd:n som öppnar.
Hur kan man vara dömd till fleråriga fängelsestraff för att ha lurat kvinnor och starta ett konto på er sajt?
– Om ni inte får några svar är det för att det inte är något att svara på, säger Allan Pettersson och låser in sig.
Detta är sugardejting
Sugardejting är en relation som består av ett arrangemang mellan en (ofta) äldre part (sugardaddy eller sugarmama) och en yngre (sugarbaby eller boytoy) som ingår ett avtal om ersättning för en relation. Uppgörelsen sker ofta via särskilda dejtingsidor på nätet och vanligtvis anger man vilken typ av arrangemang man är intresserad av redan i sin profil.
På sajten, som gärningsmannen i SVT:s granskning använt, står: ”SugarDaters är platsen där de vackra och charmanta möter de framgångsrika och generösa för att skapa relationer som är till gagn för båda”. Här finns 6000 registrerade svenska kvinnliga profiler och 900 manliga som söker en sugardaddy.
Polisen har vid upprepade tillfällen varnat för sugardejtning då gränsen mellan vad som är lagligt och inte är hårfin. I den här intervjun berättar Anna Runesson, som jobbar som koordinator mot människohandel och prostitution, om varför hon kallar sugardejtning för ”förtäckt prostitution”.
Källa: Wikipedia, sugardaters.se, polisen