Scenen byggs till fredagens Summerburst-konsert på Ullevi. Foto: SVT

Summerburst intar Ullevi

Uppdaterad
Publicerad

DJ-stjärnor – ett säkert sommartecken. På fredagen drar solsäsongens första Ullevikonsert igång och göteborgarna kan förbereda sig på att tusentals housefantaster tar över staden.

Från svenska storheter som Icona Pop och Axwell/Ingrosso till internationella stjärnorna Armin van Buuren och Kygo. Utbudet på årets upplaga av housefestivalen Summerburst i Göteborg sätter tonen inför sommarens rada av Ullevikonserter.

–  Vi har extra poliser ute nu under helgen utöver ordinarie resurs, vår roll är att finnas till på utsidan och på insidan om arrangören behöver oss, säger polisinsatschefen Niklas Eriksson.

Festivalen har sedan 2011 fångat in några av den moderna elektroniska dansmusikens största namn. Året därpå kom festivalen också till Göteborg och hålls även i Stockholm mellan 10 – 11 juni.

I helgen väntas omkring 30.000 besökare till Ullevi under såväl  fredagen som lördagen. Förutom musik brukar Summerburst även bjuda på en hel del ljus, pyroteknik och fyrverkerier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.