På söndag ger Sven Wollter sin avskedsföreställning på Göteborgs stadsteater. Foto: SVT

Sven Wollter skäller ut SVT:s reporter

Uppdaterad
Publicerad

På söndag ger den evige rebellen Sven Wollter, 82 år, sin avskedsföreställning. SVT Nyheters reporter träffade den legendariske skådespelaren på Göteborgs stadsteater – och fick en egen avskedsföreställning.

Sven Wollter kastar sig över mikrofonen och innan SVT:s reporter ens hinner reagera är han halvvägs in i en högljudd, ilsken tirad:

– Komma här och ironisera över min politiska åskådning, fuck you, säger jag.

Sven Wollters arga utspel börjar efter en försiktig uppmaning från reportern.

– Du är alltid så otroligt sympatisk, så tänkte jag att du nu har chansen nu att få spela lite osympatisk mot mig, säger SVT Nyheter Västs reporter. Därefter börjar den magiska föreställningen som ni ser i klippet.

Efter en lång karriär ger han på söndag sin avskedsföreställning på teatern där hans karriär en gång började, Göteborgs stadsteater, med föreställningen Driving Miles; en enmansföreställning av Henning Mankell, regisserad av Eva Bergman. Föreställningen gör även ett gästspel på Dramaten i Stockholm den 1-2 juni.

Fakta – Sven Wollter

  • Född i Göteborg 1934
  • Slog igenom för den breda publiken i tv-serien ”Raskens”
  • Exempel på andra uppmärksammade filmer: Mannen på taket, En sång för Martin, Änglagårdfilmerna, Van Veeterenfilmerna.
  • Har under åren vunnit tre guldbaggar för bästa manliga huvudroll
  • Utsågs till Sveriges sexigaste man 1987
  • Känd medlem av Kommunistiska partiet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.