SVT följer Chanel Youssef och hennes lagkamrater från Södertälje Assyriska varje dag under Gothia Cup. Foto: SVT

SVT satsar stort på Gothia cup

Uppdaterad
Publicerad

SVT och Barnkanalen satsar stort på årets upplaga av Gothia Cup, både i tv och på webben.

Det är första gången SVT satsar stort på Gothia Cup. Från måndag till torsdag sänds en match per dag i SVT Play. Och på fredag och lördag sänds samtliga finaler.

Utöver det sänds ett dagligt Gothia Cup-magasin i Barnkanalen och SVT Play klockan 19:30.

– Det är självklart att vi ska bevaka världens största turnering för barn och unga där barn från hela världen kommer till Göteborg. Det handlar inte bara om fotbollen utan om allt positivt runt omkring såklart, säger producenten Gabriel Gonzales.

Hjälper varandra

Programledare för Gothia Cup-magasinet är Ola Selmén.

– Under 29 minuter försöker vi täcka upp allt som har med Gothia cup att göra. Vi möter kids från hela världen. Vi har även gäster så det blir underhållning och en hel det snack om fotboll, säger Ola Selmén.

Läs mer: Nu intar fotbollsspelare Göteborg

I fyra av magasinets 29 minuter får tittarna följa ett tjejlag från Assyriska FF i Södertälje. En av spelarna i laget är Chanel Youssef.

– Det är roligt att vara här. Vi har jobbat hårt, jobbat på våra svagheter men nu är vi ett lag som hjälper varandra, har ett uttänkt spelsystem och försöker göra vårt bästa, säger hon.

Tycker det är coolt

Vad tänker du om att vara med i en turnering med lag från hela världen?

– Det är stort. Vi har inte gjort det här förut så det är lite ovant men vi anpassar oss. Det är kul att se andra lag och se andra kulturer.

Hur är det att samtidigt vara med i en tv-serie samtidigt som man spelar fotboll?

– Jag tycker att det är coolt att de har gjort en tv-serie om oss. Jag är riktigt glad, säger Chanel Youssef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.